Ξεκίνησε η κυρίως φάση ενός πολύ μεγάλου έργου που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης. Οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα ολοκληρωθούν περίπου σε ενάμιση χρόνο.

Γράφει η Χρύσα Διλβὀη

Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο λεωφορείων και ταξί, όπως επίσης και οχημάτων τροφοδοσίας για συγκεκριμένες ώρες, για το τμήμα από Πλατεία Ελευθερίας έως Άγιο Μηνά. Στους υπόλοιπους πεζόδρομους η κυκλοφορία των οχημάτων θα επιτρέπεται, αλλά με χαμηλές ταχύτητες.

Αυτή η αλλαγή στο Ηράκλειο θέλουμε όλοι μας να πιστεύουμε, ό,τι θα λειτουργήσει ευεργετικά για την πόλη και τους πολίτες της. Παράλληλα ελπίδα όλων είναι με την ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο, να υπάρξει και μια αλλαγή στη νοοτροπία των οδηγών. Με κάποιο τρόπο να βελτιωθεί η σχέση τους με τον…ΚΟΚ. Οι οδηγοί να κινούνται με περισσότερη προσοχή και έτσι θα υπάρχει πιο ασφαλής μετακίνηση των πολιτών. Θετική σκέψη ως προς το έργο, έχουν και οι επιχειρηματίες οι οποίοι, ελπίζουν πως η «μεταμόρφωση» του κέντρου θα φέρει και μια σημαντική οικονομική ανάταση. Περισσότεροι πολίτες θα κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο και πιθανά θα προχωρούν σε περισσότερες αγορές σε ένα Ηράκλειο σίγουρα ομορφότερο, αφού μέσα από τα έργα θα αναδειχθεί σαν νέα πόλη όπου σίγουρα θα ανακαλύψουμε νέες πτυχές της.